Romige Venkelrisotto met Tofu
Een heerlijke Italiaanse risotto met de frisse smaak van venkel, zongedroogde tomaten en kruidige tofu. Een smaakvol en voedzaam gerecht voor elke dag!
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
Voor de risotto:
- 200 g risottorijst
- 500 ml groentebouillon
- 30 g roomboter of margarine
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 kleine venkelknol in dunne reepjes
- 100 g zongedroogde tomaten op olie fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels peterselie fijngesnipperd
- ½ theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
Voor de tofu:
- 180 g gekruide tofu reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe.
- Roer de rijst tot alle korrels bedekt zijn met boter.
- Giet onder goed roeren de helft van de hete bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
- Voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe en roer regelmatig tot de rijst gaar is (ongeveer 25 minuten).
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de tofureepjes circa 2 minuten.
- Voeg de rode ui, venkel, zongedroogde tomaten, oregano en 2 eetlepels bouillon toe en roerbak tot de venkel beetgaar is.
- Schep het groentemengsel met de kappertjes en peterselie door de risotto.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij:
salade van plakjes tomaat, komkommer en eventueel mozzarella (om-en-om geschikt op een platte schaal), overgoten met een scheutje olijfolie extra vierge en balsamico-azijn, bestrooien met peper en zeezout uit de molen.
Variatietip (tevens extra snel!):
in plaats van risotto-rijst kunt u ook gewone rijst gebruiken. Kook deze dan in bouillon, en maak hem smeuïg met een scheutje olie van de tomaatjes of olijfolie.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van tomaat, komkommer en mozzarella, besprenkeld met olijfolie en balsamico-azijn.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past perfect bij de romige venkelrisotto.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g