Romige visstoof met prei en peultjes
Een romig en smaakvol visstoofpotje met prei, peultjes en mosselen.
Equipment
- Hapjespan
Ingrediƫnten
- 1 bakje mosselen mosselvlees, 150 gram
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels kruidenmix gemengde kruiden, vers of diepvries
- 200 gram koolvis vers of diepvries
- 200 ml koksroom
- 200 gram peultjes
- 300 gram prei in ringetjes
- 200 gram scholfilet
- 200 ml witte wijn
- Peper
- Zout
Instructies
- Snijd de scholfilet in repen en de koolvisfilet in blokjes.
- Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de prei zachtjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de peultjes toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de witte wijn en koksroom toe en breng aan de kook.
- Roer de kruidenmix, citroensap, zout en peper naar smaak door de saus.
- Bestrooi de vis met zout en peper en schep deze door de groentesaus.
- Laat het geheel op laag vuur 8 minuten stoven.
- Voeg het mosselvlees toe en verwarm het gerecht nog 2 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stevige pasta zoals penne, macaroni of tagliatelle.
Wijnadvies:
Jean Demont Bourgogne Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g