Romige Witlofhapjes met Honing en Pijnboompitten
Een snel en slank voorgerecht van witlofblaadjes gevuld met zachte geitenkaas, getoast onder de grill met een zoete toets van honing en een knapperige topping van pijnboompitten.
Equipment
- Fijnzeef
- Fijne vork
- grill
- keukenpapier
Ingrediënten
- 140 g verse geitenkaas
- 20 mooie blaadjes witlof ca. 3 struikjes
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1,5 eetlepel olie
- 2 takjes tijm
- 3 eetlepels pijnboompitten
- versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Bakplaat invetten met olie.
- Witlofblaadjes wassen en goed droogdeppen met keukenpapier.
- Geitenkaas losroeren met een vork.
- Tijmblaadjes van de takjes halen en samen met versgemalen peper door de kaas mengen.
- Met het kaasmengsel de witlofblaadjes vullen.
- Gevulde witlofblaadjes op de ingevette bakplaat leggen.
- Honing over de gevulde witlof druppelen.
- Pijnboompitten erover strooien.
- Witlof ongeveer 5 cm onder de hete grill plaatsen en in circa 2 minuten licht goudbruin laten kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct onder de grill zodat de witlof krokant blijft en de kaas warm en smeuïg is. Lekker met een frisse salade erbij. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer direct onder de grill zodat de witlof krokant blijft en de kaas warm en smeuïg is. Lekker met een frisse salade erbij. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 6 g
