Romige Witlofstamppot met Hamreepjes

Romige Witlofstamppot met Hamreepjes

Romige Witlofstamppot met Hamreepjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof ca. 500 g
  • 1 eetlepel boter
  • 1,2 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree met kaas
  • 200 g hamreepjes

Instructies

  • Was de witlof en halveer ze in de lengte.
  • Verwijder de bittere kern en snijd de struikjes in reepjes.
  • Verhit de boter in de wok en roerbak de witlofreepjes ongeveer 4 minuten.
  • Verdun intussen de melk met 3,5 dl water in een pan en breng dit aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en roer het pureepoeder erdoor.
  • Schep de witlof en hamreepjes door de warme aardappelpuree.
  • Verdeel de witlofstamppot over twee borden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een glas Pinot Blanc past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Notenvrij