Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 struikjes witlof ca. 500 g
- 1 eetlepel boter
- 1,2 dl melk
- 1 pakje aardappelpuree met kaas
- 200 g hamreepjes
Instructies
- Was de witlof en halveer ze in de lengte.
- Verwijder de bittere kern en snijd de struikjes in reepjes.
- Verhit de boter in de wok en roerbak de witlofreepjes ongeveer 4 minuten.
- Verdun intussen de melk met 3,5 dl water in een pan en breng dit aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en roer het pureepoeder erdoor.
- Schep de witlof en hamreepjes door de warme aardappelpuree.
- Verdeel de witlofstamppot over twee borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Pinot Blanc past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g