Romige Witte Wijnsaus voor Vis

Romige Witte Wijnsaus voor Vis

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 2 deciliter visfond pot à 380 ml
  • 50 g plantaardige margarine koud
  • 1 beker soja crème fraîche 125 ml
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • ¾ eetlepel citroensap

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Breng in een sauspan de witte wijn met de sjalotjes aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 1 eetlepel overblijft, of tot het mengsel stroperig wordt.
  • Voeg de visfond toe en laat onafgedekt op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
  • Zeef de saus en giet terug in de sauspan.
  • Snijd de plantaardige margarine in klontjes.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Roer de soja crème fraîche door de saus en klop glad met een staafmixer of garde.
  • Haal de saus van het vuur en klop de klontjes margarine erdoor.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige witte wijnsaus past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 151 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij