Romige Witte Wijnsaus voor Vis
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 deciliter droge witte wijn
- 2 deciliter visfond pot à 380 ml
- 50 g plantaardige margarine koud
- 1 beker soja crème fraîche 125 ml
- Zout
- Versgemalen peper
- ¾ eetlepel citroensap
Instructies
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Breng in een sauspan de witte wijn met de sjalotjes aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 1 eetlepel overblijft, of tot het mengsel stroperig wordt.
- Voeg de visfond toe en laat onafgedekt op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
- Zeef de saus en giet terug in de sauspan.
- Snijd de plantaardige margarine in klontjes.
- Breng de saus aan de kook.
- Roer de soja crème fraîche door de saus en klop glad met een staafmixer of garde.
- Haal de saus van het vuur en klop de klontjes margarine erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige witte wijnsaus past uitstekend bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 151 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g