Rood Fruit Dessert met Cassis Sorbet en Geleide Crackers

Rood Fruit Dessert

Een fris en fruitig rood fruit dessert met cassis sorbet en met bessengelei bedekte crackers. Perfect als een lichte afsluiting van de maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 Premium naturel crackers
  • 150 g rode bessengelei Robbertson
  • 200 g gemengd rood fruit
  • 4 bolletjes cassis sorbetijs Den Hertog
  • 2 eetlepels water

Instructies

  • Breng de rode bessengelei samen met 2 eetlepels water al roerend aan de kook in een pan.
  • Laat het mengsel 2 minuten zachtjes koken.
  • Laat de gelei 3 minuten afkoelen en bestrijk de driehoekjes van de crackers met de afgekoelde gelei.
  • Stapel het gemengde rood fruit bovenop de crackers en bestrijk het fruit met de rest van de gelei.
  • Schep een bolletje cassis sorbetijs op het midden van elk dessertbord en schik de fruitdriehoekjes er mooi omheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke rood fruit dessert als verrukkelijke afsluiting van de maaltijd.
Wijnadvies:
Dit frisse dessert gaat goed samen met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een rosé brut.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Extra aanwijzing Herfst / Zomer
Feestdagen etc Kerst / Valentijnsdag / Verjaardag