Roodbaars met gegrilde salsa
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 romatomaten
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 4 roodbaarsfilets a ca. 125 g
- 1 theelepel sambal brandal
- zout
Instructies
- Grill voorverwarmen.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
- Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
- Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Koriander fijnhakken.
- Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
- Rest van olie erover sprenkelen.
- Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
- In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
- Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met couscous.