Roodbaarsfilet met aubergine

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappels á 80 g, vastkokend, bijv. Lady Christl,
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 takje tijm zakje á 15 g,
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn,
  • zout
  • peper
  • 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia,
  • 4 roodbaarsfilets á 140 g,

Instructies

  • Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
  • Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
  • Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
  • Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 6 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten elk in 8 stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
  • Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
  • Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
  • Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
  • Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
  • Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
  • Compote van aubergine over vier borden verdelen.
  • Vis erop leggen.
  • Aardappels ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis