Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 700 g meel
- 70 g suiker
- 12 g instantgist
- 50 g boter zachte
- 100 g magere kwark
- zout
- ½ thl. bakpoeder
- 1 ei
- 270 ml melk
Extra: vulling naar wens laat je fantasie maar gaan.
- banketbakkersroom
- 1 ei om te bestrijken.
- Poedersuiker
- slagroom
- saroma
- pudding
- jam
- noten
Instructies
- Meng suiker,meel,gist en bakpoeder samen doe het ei,kwark en boter erbij en de melk beetje bij beetje erbij, kneed het deeg goed door.
- Laat het deeg 30-45min in de voorverwarmde oven met een pannetje heet water rijzen.
- Kneed het deeg nog even goed daar en maak er balletjes van(20)en laat ze 30min weer in de oven rijzen.
- Bestrijk ze met ei en bak ze in de voorverwarmde oven op 220graden voor 8-10 min.
- Laat de broodjes afkoelen, snij het dekseltje eraf hol ze uit en vul ze met de gewenste vulling, bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
* je kan ze ongevuld in de vriezer doen tot gebruik,makelijk als je bezoek krijgt.