Roombroodjes

Roombroodjes

Roombroodjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g meel
  • 70 g suiker
  • 12 g instantgist
  • 50 g boter zachte
  • 100 g magere kwark
  • zout
  • ½ thl. bakpoeder
  • 1 ei
  • 270 ml melk

Extra: vulling naar wens laat je fantasie maar gaan.

  • banketbakkersroom
  • 1 ei om te bestrijken.
  • Poedersuiker
  • slagroom
  • saroma
  • pudding
  • jam
  • noten

Instructies

  • Meng suiker,meel,gist en bakpoeder samen doe het ei,kwark en boter erbij en de melk beetje bij beetje erbij, kneed het deeg goed door.
  • Laat het deeg 30-45min in de voorverwarmde oven met een pannetje heet water rijzen.
  • Kneed het deeg nog even goed daar en maak er balletjes van(20)en laat ze 30min weer in de oven rijzen.
  • Bestrijk ze met ei en bak ze in de voorverwarmde oven op 220graden voor 8-10 min.
  • Laat de broodjes afkoelen, snij het dekseltje eraf hol ze uit en vul ze met de gewenste vulling, bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

* je kan ze ongevuld in de vriezer doen tot gebruik,makelijk als je bezoek krijgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Gebak
Land van herkomst Marokko