Malse Rosbief met Gekarameliseerde Sjalotten en Honing-Tijmsaus
Een heerlijke combinatie van malse rosbief met een zoete honing-tijmsaus en gekarameliseerde sjalotten, perfect voor een gezellige maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de rosbief in met de helft van de tijm.
- Braad de rosbief in de helft van de boter bruin aan en bak het vlees naar wens in 20-25 minuten tot het rood of rosé van binnen is.
- Haal het vlees uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
- Voeg de vleesfond toe aan de pan en kook in tot de helft.
- Halveer de sjalotten en bak ze met de resterende boter en tijm gedurende 5 minuten.
- Voeg de honing toe en roer goed door.
- Schenk de ingekookte jus uit de pan bij de sjalotten en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de honing-tijmsaus en sjalotten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in combinatie met gegrilde aardappelpuree-rozetten en Chinese bonen.
Wijnadvies:
Serveer met een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g