Malse Rosbief met Gekarameliseerde Sjalotten en Honing-Tijmsaus

Rosbief met Honing-Tijmsaus en Gekarameliseerde Sjalotten

Malse Rosbief met Gekarameliseerde Sjalotten en Honing-Tijmsaus

Een heerlijke combinatie van malse rosbief met een zoete honing-tijmsaus en gekarameliseerde sjalotten, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rosbief
  • 2 theelepels tijm
  • 75 gram boter
  • 2 dl vleesfond
  • 200 gram gepelde sjalotten
  • 1 eetlepel vloeibare lindebloesemhoning
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Wrijf de rosbief in met de helft van de tijm.
  • Braad de rosbief in de helft van de boter bruin aan en bak het vlees naar wens in 20-25 minuten tot het rood of rosé van binnen is.
  • Haal het vlees uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  • Voeg de vleesfond toe aan de pan en kook in tot de helft.
  • Halveer de sjalotten en bak ze met de resterende boter en tijm gedurende 5 minuten.
  • Voeg de honing toe en roer goed door.
  • Schenk de ingekookte jus uit de pan bij de sjalotten en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de honing-tijmsaus en sjalotten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker in combinatie met gegrilde aardappelpuree-rozetten en Chinese bonen.

Wijnadvies:

Serveer met een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst