Rosbief met mosterdsaus
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 500 g rosbief zelfbediening,
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels dragonmosterd,
- 40 g boter of margarine
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 dl Slankroom
- 2 takjes basilicum
Instructies
- Rosbief bestrooien met zout, peper en bestrijken met 1/2 eetlepel mosterd.
- In (braad)pan boter verhitten.
- Rosbief in 5 minuten rondom bruin bakken.
- Met deksel schuin op pan rosbief in nog 15 minuten rosé braden, regelmatig keren. Vier borden voorverwarmen.
- Rosbief op plank leggen en onder aluminiumfolie 5 minuten laten rusten.
- Rest van mosterd en marmelade door bakvet roeren.
- Room toevoegen en aanbaksels losroeren.
- Aan de kook brengen en 3 minuten laten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Intussen basilicum in reepjes snijden.
- Rosbief in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
- Beetje saus erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
- Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst en broccoli.