Rosbief met mosterdsaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rosbief zelfbediening,
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 eetlepels dragonmosterd,
  • 40 g boter of margarine
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 dl Slankroom
  • 2 takjes basilicum

Instructies

  • Rosbief bestrooien met zout, peper en bestrijken met 1/2 eetlepel mosterd.
  • In (braad)pan boter verhitten.
  • Rosbief in 5 minuten rondom bruin bakken.
  • Met deksel schuin op pan rosbief in nog 15 minuten rosé braden, regelmatig keren. Vier borden voorverwarmen.
  • Rosbief op plank leggen en onder aluminiumfolie 5 minuten laten rusten.
  • Rest van mosterd en marmelade door bakvet roeren.
  • Room toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Aan de kook brengen en 3 minuten laten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Intussen basilicum in reepjes snijden.
  • Rosbief in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
  • Beetje saus erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
  • Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees