Röstirondjes met Mediterrane Tonijnsalade en Geroosterde Rode Ui

Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Cóte d'Azur.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Aviko Rösti rondjes naturel
  • 1 rode ui
  • 2 tl olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 100 gr tonijnmoot in olie uitgelekt uit blik
  • 2 el crème fraîche
  • 1 takje dille

Instructies

  • Bereid de röstirondjes volgens de instructies op de verpakking.
  • Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren.
  • Pel de rode ui en snijd deze in partjes van 1 cm.
  • Bestrijk de ui dun met olijfolie.
  • Rooster de ui op de barbecue of in een grillpan gedurende 4-5 minuten per kant, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  • Snipper ondertussen de sjalot heel fijn en hak de kappertjes fijn.
  • Meng de tonijn met sjalot, kappertjes en crème fraîche.
  • Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
  • Hak de dille grof.
  • Leg de röstirondjes op een schaal en beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui.
  • Bestrooi het geheel met grofgehakte dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan