Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers

Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rotelle ronde pasta
  • 3 sjalotten
  • 4 kleine trostomaten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 zak waterkers 75 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje

Instructies

  • Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en snijd de sjalotten in vieren.
  • Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
  • Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
  • Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
  • Maal nog wat grove peper erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 623 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 21 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch