Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 200 g rotelle ronde pasta
- 3 sjalotten
- 4 kleine trostomaten
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 zak waterkers 75 g
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje
Instructies
- Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel en snijd de sjalotten in vieren.
- Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
- Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
- Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
- Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
- Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
- Maal nog wat grove peper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 623 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 21 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g