Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur

Roze Koekentaart, bestaande uit twee roze lagen met frambozenjam ertussen, gedecoreerd met botercrème, verse frambozen, takjes rozemarijn en gouden chocoladedecoraties, gepresenteerd in een vrolijke Mexicaanse setting met kleurrijke tafelkleden en feestelijke accenten. 🎉🎂

Roze Koekentaart met Frambozen en Glazuur

Een feestelijke roze koekentaart met frambozen en botercrème, perfect voor verjaardagen of high tea.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 1 pak Dr. Oetker Roze Koeken bakmix
  • 75 ml water
  • 240 g boter kamertemperatuur
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 125 ml melk koud
  • 150 g frambozen

Voor de afwerking:

  • 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
  • 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 25 ml heet water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven).
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.

Bereiding van de taart:

  • Klop 100 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
  • Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng het geheel op de hoogste stand tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak het 30-35 minuten in de oven tot het gaar is.
  • Laat de taart volledig afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden om twee lagen te maken.
  • Smeer de frambozenjam gelijkmatig op de onderste laag van de taart, laat de randen vrij.

Bereiding van de botercrème:

  • Klop 140 g boter zacht in een beslagkom.
  • Voeg de botercrème mix en 125 ml koude melk toe en mix 1 minuut op de laagste stand.
  • Klop het mengsel daarna 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmond en spuit deze decoratief over de onderste laag koek.
  • Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème en plaats de bovenste laag koek erop.

Afwerking:

  • Meng de glazuurmix met 25 ml heet water en klop dit op de laagste stand tot een gladde massa.
  • Klop het glazuur 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten rusten.
  • Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer de taart met de resterende frambozen, takjes rozemarijn, gouden bolletjes uit de Chocofantasie en eventueel poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een glas mousserende rosé past uitstekend bij deze feestelijke taart.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag