Rozemarijnbouillon met kip en venkel van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje verse rozemarijn 15 g
  • 4 eetlepels witte vermout

Instructies

  • Kipfilets in dunne reepjes snijden.
  • Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes snijden.
  • Knoflook pellen. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Wok verhitten.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Kip in wok doen, knoflook erboven uitpersen en geheel ca. 2 minuten roerbakken.
  • Bouillon in wok schenken.
  • Reepjes venkel en rozemarijn (4 takjes achterhouden voor garnering) toevoegen.
  • Deksel op wok leggen en bouillon ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken.
  • Rozemarijn uit bouillon nemen, vermout erdoor roeren.
  • Bouillon over vier diepe borden verdelen.
  • In elk bord takje rozemarijn leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Kip / Voorgerechten