Rucola Salade met Druiven, Biet en Geitenkaas

Rucola Salade met Druiven, Biet en Geitenkaas

Een frisse en kleurrijke rucola salade met druiven, biet, geitenkaas en olijven. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g witte of blauwe druiven gehalveerd
  • 75 g rucola slamelange
  • 100 g biet julienne
  • 50 g zachte geitenkaas of geitenkaasbolletjes
  • Citroenolie naar smaak
  • Zwarte olijven in schijfjes gesneden

Instructies

  • Doe de rucola slamelange in een mengkom en voeg de julienne gesneden biet toe.
  • Meng de gehalveerde druiven en zwarte olijven door de salade.
  • Verkruimel de zachte geitenkaas of voeg de geitenkaasbolletjes toe aan de salade.
  • Besprenkel de salade met citroenolie naar smaak en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Serveer de salade direct als een fris en kleurrijk bijgerecht of lichte lunch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij de smaken van deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lunch / Salade
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick