Rucola Salade met Druiven, Biet en Geitenkaas
Een frisse en kleurrijke rucola salade met druiven, biet, geitenkaas en olijven. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 150 g witte of blauwe druiven gehalveerd
- 75 g rucola slamelange
- 100 g biet julienne
- 50 g zachte geitenkaas of geitenkaasbolletjes
- Citroenolie naar smaak
- Zwarte olijven in schijfjes gesneden
Instructies
- Doe de rucola slamelange in een mengkom en voeg de julienne gesneden biet toe.
- Meng de gehalveerde druiven en zwarte olijven door de salade.
- Verkruimel de zachte geitenkaas of voeg de geitenkaasbolletjes toe aan de salade.
- Besprenkel de salade met citroenolie naar smaak en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade direct als een fris en kleurrijk bijgerecht of lichte lunch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij de smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g