Runderbouillon van Allerhande
Aller Hande 1-2007
Ingrediënten
Instructies
- Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet.
- Laat even afkoelen.
- Steek de kruidnagels in de uien.
- Doe het soepvlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en sojasaus in een soeppan.
- Schenk er koud water (1½ l) bij tot alle ingrediënten onder water staan.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook.
- Stop met roeren zodra de bouuillon begint te koken.
- Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt.
- Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is.
- Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan.
- Zeef de bouillondoor hem voorzichtig in het vergiet te schenken.