Runderbouillon van Allerhande

Aller Hande 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 1 stuk schenkel of 1 bakje soepvlees
  • 2 teentjes knoflook ongepeld
  • 2 winterpenen 500 g, in grove stukken
  • 1 dikke prei in stukken
  • 4 stengels bleekselderij in grove stukken
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet.
  • Laat even afkoelen.
  • Steek de kruidnagels in de uien.
  • Doe het soepvlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en sojasaus in een soeppan.
  • Schenk er koud water (1½ l) bij tot alle ingrediënten onder water staan.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Stop met roeren zodra de bouuillon begint te koken.
  • Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt.
  • Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is.
  • Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan.
  • Zeef de bouillondoor hem voorzichtig in het vergiet te schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Rundvlees / Voorgerechten