Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 el fijngehakte sjalot
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 5 el panko Japans broodkruim
- 2 el volle melk
- 280 g mager rundergehakt
- 1 groot ei licht geklopt
- 1 tl dijonmosterd
- 4 el fijngehakte bladpeterselie
- 1 el fijngehakte verse rozemarijn
- 1 el fijngehakte verse tijm
- ½ tl zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Bakspray van plantaardige olie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan op matig-hoog vuur.
- Bak de sjalotjes tot ze zacht zijn, ongeveer 1-2 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak tot de geur vrijkomt, ongeveer 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en zet opzij.
- In een grote kom, meng de panko met de melk en laat het 5 minuten staan.
- Voeg vervolgens de gebakken sjalot en knoflook toe aan het mengsel, gevolgd door het gehakt, ei, mosterd, kruiden, zout en peper.
- Roer voorzichtig door elkaar en gebruik indien nodig uw handen.
- Vorm het mengsel in acht ballen met een diameter van 3,5 cm.
- Bespuit het mandje van de airfryer met bakspray van plantaardige olie.
- Leg de gehaktballen in een enkele laag in het mandje en bespuit ze opnieuw met olie indien nodig, verdeel dit indien nodig in twee porties.
- Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
- Bak de gehaktballen tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Haal ze uit de airfryer en houd ze warm terwijl u de overige ballen bakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze smaakvolle gehaktballen.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g