Rundergehaktballetjes in een romige uiensaus
Sappige rundergehaktballetjes in een rijke, romige saus met gebakken uien. Een heerlijk en vullend gerecht dat snel op tafel staat.
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- allesbinder
- augurken
- 20 gram boter
- 1 ei
- 250 gram gehakt
- 1 dl koffieroom
- 2 eetlepels paneermeel
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 2 uien
- zout en peper
Instructies
- Snijd de augurken klein.
- Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen.
- Klop het ei los.
- Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Vorm er 20 kleine balletjes van.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin.
- Neem de balletjes uit de pan en bak de uisnippers en de uienringen al omscheppend bruin.
- Roer de koffieroom erdoor.
- Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder deksel nog ± 5 minuten sudderen.
- Bind de saus eventueel nog met allesbinder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met rodekoolsalade met abrikozen en gekookte aardappelen.Wijnadvies
Een soepele rode wijn, zoals een Merlot, of een frisse witte wijn, zoals een Chenin Blanc.Voedingswaarden
Calories: 504 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g