Rundergehaktballetjes in een romige uiensaus

Goudbruine rundergehaktballetjes geserveerd in een romige uiensaus met gekarameliseerde uiringen. Opgediend in een keramische schaal op een rustieke houten tafel, met een vork en linnen servet ernaast, vastgelegd in natuurlijk licht voor een warme, huiselijke sfeer.

Rundergehaktballetjes in een romige uiensaus

Sappige rundergehaktballetjes in een rijke, romige saus met gebakken uien. Een heerlijk en vullend gerecht dat snel op tafel staat.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • allesbinder
  • augurken
  • 20 gram boter
  • 1 ei
  • 250 gram gehakt
  • 1 dl koffieroom
  • 2 eetlepels paneermeel
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2 uien
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de augurken klein.
  • Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen.
  • Klop het ei los.
  • Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Vorm er 20 kleine balletjes van.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin.
  • Neem de balletjes uit de pan en bak de uisnippers en de uienringen al omscheppend bruin.
  • Roer de koffieroom erdoor.
  • Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder deksel nog ± 5 minuten sudderen.
  • Bind de saus eventueel nog met allesbinder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker met rodekoolsalade met abrikozen en gekookte aardappelen.
 

Wijnadvies

Een soepele rode wijn, zoals een Merlot, of een frisse witte wijn, zoals een Chenin Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 504 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden