Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 4 meergranenbroodjes
- 1 bosje basilicum
- 16 cherrytomaten
- 6 eieren
- Een scheutje volle melk
Instructies
- Snijd de meergranenbroodjes open.
- Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
- Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
- Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
- Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
- Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
- Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
- Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.Voedingswaarden
Calories: 479 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g