Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes

Een kleurrijke Mexicaanse ontbijtopstelling met meergranenbroodjes, belegd met romig roerei, tomaten, chilipepers en koriander, geserveerd op een bord met traditionele Mexicaanse patronen, omringd door salsa, limoenen en chilipepers, op een felgekleurd geweven tafelkleed

Rustiek Italiaans Roerei op Meergranenbroodjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 4 meergranenbroodjes
  • 1 bosje basilicum
  • 16 cherrytomaten
  • 6 eieren
  • Een scheutje volle melk

Instructies

  • Snijd de meergranenbroodjes open.
  • Klop de eieren los in een maatbeker met een scheutje melk.
  • Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Bewaar enkele mooie basilicumtopjes voor de garnering.
  • Giet het eimengsel in een koude koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Zet de pan op een laag of middelhoog vuur en roer de eieren langzaam met een houten of kunststof spatel tot ze een stevige massa vormen.
  • Leg de opengesneden broodjes op borden en schep het roerei er royaal bovenop.
  • Garneer met zongedroogde tomaatjes en de gereserveerde basilicumtopjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Italiaanse delicatesse zou goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een sprankelende Prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 479 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Vaderdag