Saffraan-Mosselen à la Gemmel met Romige Saus
Een luxe mosselgerecht met saffraan, romige saus en een vleugje witte wijn. Perfect voor een feestelijke maaltijd met familie of vrienden!
Equipment
- Grote pan met deksel
- scherp mes
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 4 pakjes saffraandraadjes
- ½ liter witte wijn
- 4 uien in ringen gesneden
- 2 wortelen in plakjes gesneden
- ¼ liter vleesbouillon kant-en-klaar
- ½ liter room
- 100 g roomboter
- 1 eetlepel grofgehakte peterselie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Breng de saffraandraadjes met 8-10 eetlepels water aan de kook en laat ze 5 minuten trekken.
- Giet de witte wijn en vleesbouillon in een grote pan.
- Voeg de wortelschijfjes, uienringen, zout en peper toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de mosselen toe aan de pan, sluit de pan met een deksel en kook ze 10-15 minuten, totdat alle mosselen openstaan.
- Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
- Zeef het kookvocht en voeg hieraan de room, het gezeefde saffraannat en de roomboter toe.
- Breng het mengsel aan de kook en roer tot een romige saus ontstaat.
- Voeg de mosselen terug in de pan en verwarm ze kort in de saus.
- Serveer de mosselen in diepe borden en garneer met grofgehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g