Saffraan-Mosselen à la Gemmel met Romige Saus

Saffraan-mosselen à la Gemmel, geserveerd in een kleurrijke schaal, met een romige saffraansaus, wortel, ui en gegarneerd met verse peterselie.

Saffraan-Mosselen à la Gemmel met Romige Saus

Een luxe mosselgerecht met saffraan, romige saus en een vleugje witte wijn. Perfect voor een feestelijke maaltijd met familie of vrienden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 4 pakjes saffraandraadjes
  • ½ liter witte wijn
  • 4 uien in ringen gesneden
  • 2 wortelen in plakjes gesneden
  • ¼ liter vleesbouillon kant-en-klaar
  • ½ liter room
  • 100 g roomboter
  • 1 eetlepel grofgehakte peterselie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Breng de saffraandraadjes met 8-10 eetlepels water aan de kook en laat ze 5 minuten trekken.
  • Giet de witte wijn en vleesbouillon in een grote pan.
  • Voeg de wortelschijfjes, uienringen, zout en peper toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan, sluit de pan met een deksel en kook ze 10-15 minuten, totdat alle mosselen openstaan.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  • Zeef het kookvocht en voeg hieraan de room, het gezeefde saffraannat en de roomboter toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en roer tot een romige saus ontstaat.
  • Voeg de mosselen terug in de pan en verwarm ze kort in de saus.
  • Serveer de mosselen in diepe borden en garneer met grofgehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met vers knapperig stokbrood om de romige saffraansaus mee op te dippen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc sluit perfect aan bij de rijke, romige saffraansaus.
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij