Saffraanrisotto met cantharellen
Ingrediënten
- 3 sjalotjes
- 2 tabletten kruidenbouillon
- 4 el olijfolie
- 400 g risottorijst
- 2,5 dl droge witte wijn
- 1 envelopje saffraan
- 330 g cantharellen of kastanjechampignons
- 50 g gepelde walnoten
- versgemalen zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 125 gr mascarpone
- 100 g Parmezaan of grana padano stukje
Instructies
- Sjalotjes fijn snipperen.
- Tabletten oplossen in 1 liter kokend water.
- In pan 2 el olie verhitten.
- Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten.
- Rijst erdoor, roeren tot alle korrels glanzen.
- Afblussen met 2 dl wijn.
- Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen.
- Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken.
- Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden.
- Walnoten grof hakken.
- Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten.
- Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
- Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Van vuur af mascarpone door risotto roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kaas in grove krullen schaven.
- Risotto in vier warme diepe borden scheppen.
- Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperige rucolasalade.