Saffraanrisotto met cantharellen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 2 tabletten kruidenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 envelopje saffraan
  • 330 g cantharellen of kastanjechampignons
  • 50 g gepelde walnoten
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 gr mascarpone
  • 100 g Parmezaan of grana padano stukje

Instructies

  • Sjalotjes fijn snipperen.
  • Tabletten oplossen in 1 liter kokend water.
  • In pan 2 el olie verhitten.
  • Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten.
  • Rijst erdoor, roeren tot alle korrels glanzen.
  • Afblussen met 2 dl wijn.
  • Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen.
  • Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken.
  • Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden.
  • Walnoten grof hakken.
  • Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten.
  • Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van vuur af mascarpone door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaas in grove krullen schaven.
  • Risotto in vier warme diepe borden scheppen.
  • Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knapperige rucolasalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch