Salade à la minute

Een verse 'Salade à la minute' met knapperige kropsla, goudbruine croutons, fijngehakte ansjovis en vers geraspte Parmezaanse kaas, geserveerd in een witte keramische kom. In het midden ligt een rauwe eidooier, klaar om aan tafel door de salade gemengd te worden. De salade is licht besprenkeld met olijfolie, citroensap en zwarte peper. Op de rustieke houten tafel staan kleine schaaltjes met extra ingrediënten, een linnen servet en een vintage vork. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de frisse kleuren en texturen.

Salade à la minute

Een verse salade, direct aan tafel aangemaakt met eidooier, ansjovis en Parmezaanse kaas.
Porties: +
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 fijngehakte ansjovisfilets
  • Blokjes brood knapperig gebakken
  • Citroensap
  • 2 eierdooiers rauw
  • Kropsla
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper

Instructies

  • Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog ze.
  • Doe de blaadjes in een ruime slakom.
  • Zet in kleine schaaltjes de blokjes brood, eierdooiers, citroensap, ansjovis, Parmezaanse kaas en olie klaar.
  • Laat aan tafel de eierdooiers in de sla glijden.
  • Voeg citroensap, olijfolie en peper toe.
  • Schep de salade door.
  • Schep de ansjovis en kaas erdoor.
  • Strooi de blokjes brood erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na het aanmaken.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden