Salade à la minute
Een verse salade, direct aan tafel aangemaakt met eidooier, ansjovis en Parmezaanse kaas.
Equipment
- schaaltjes
Ingrediënten
- 2 fijngehakte ansjovisfilets
- Blokjes brood knapperig gebakken
- Citroensap
- 2 eierdooiers rauw
- Kropsla
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas geraspt
- Peper
Instructies
- Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog ze.
- Doe de blaadjes in een ruime slakom.
- Zet in kleine schaaltjes de blokjes brood, eierdooiers, citroensap, ansjovis, Parmezaanse kaas en olie klaar.
- Laat aan tafel de eierdooiers in de sla glijden.
- Voeg citroensap, olijfolie en peper toe.
- Schep de salade door.
- Schep de ansjovis en kaas erdoor.
- Strooi de blokjes brood erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het aanmaken.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g