Salade met ei en chorizo

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kwarteleitjes
  • 2 eieren
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 worteltjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels Biogarde roer
  • 2 theelepels tacokruiden AH,
  • ½ dl abrlkozen-sinaasappeldrank Dubbeldrank,
  • zout peper,
  • 100 g chorizoworst stukje,
  • 1 zakje gemengde friséesla 200 g,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
  • Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Eieren in nog 7 minuten hard koken.
  • Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
  • Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
  • Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Chorizo in kleine blokjes snijden.
  • In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
  • Kwarteleitjes pellen en halveren.
  • Friséesla over vier borden verdelen.
  • Stukjes ei door salade scheppen.
  • Eiersalade over friséesla verdelen.
  • Halve kwarteleitjes erop leggen.
  • Chorizoblokjes erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Lunch / Salade / Varkensvlees