Salade met gerookte forel

Salade met gerookte forel van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gerookte forel
  • 1 zak kant en klare sla
  • 12 kerstomaatjes
  • pijnboompitten
  • 200 gram haricots verts

Voor de vinaigrette

  • 2 el fijne mosterd
  • 100 gram magere yoghurt
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Pers de citroen uit.
  • Kook de haricots vers.
  • Spoel ze koud zodat ze nog wel een bite hebben.
  • Snijd de gerookte forel in reepjes.
  • Maak de vinaigrette door in een kom alle de mosterd, yoghurt, citroen goed te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill in een droge koekenpan de pijnboompitjes.
  • Verdeel de sla over 4 borden.
  • Verdeel de tomaatjes, bonen, de reepjes forel over de borden.
  • Verdeel de vinaigrette over de borden.
  • Doe hetzelfde met de pijnboompitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis