Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing
Allerhande 2002
Equipment
- citruspers
Ingrediënten
- ½ sinaasappel
- 3 theelepels geraspte mierikswortel potje
- 3 eetlepels walnootolie
- zout
- 1 struikje witlof
- 1 zakje waterkers 75 g
- 200 g gerookte zalmfilet
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap,geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
- Witlof schoonmaken en in brede repen snijden.
- Van waterkers dikke stelen verwijderen.
- In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen.
- In midden van borden van salade bergje maken.
- Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden.
- Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.