Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
Laat ze daarna afkoelen.
Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef.
Vang hierbij 2 eetlepels sap op.
In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.