Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas
Allerhande 2002
Equipment
- plasticfolie
- kommetje
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- ½ eetlepel vloeibare honing
- zout
- 6 verse vijgen
- 100 g eikenbladslamelange met rucola
- 150 g blauwaderkaas bijv. blue stilton
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
- Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
- Af en toe omscheppen.
- Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
- Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
- Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
- Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
- Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.