Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • zout
  • 6 verse vijgen
  • 100 g eikenbladslamelange met rucola
  • 150 g blauwaderkaas bijv. blue stilton
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
  • Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
  • Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
  • Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
  • Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
  • Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas / Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch