Salade met zalm

Salade met zalm

Salade met zalm

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 2 tomaten
  • 3 lente ui
  • 1 el fijn gehakte peterselie
  • 250 gram zalmfilet met vel
  • 6 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • 2 el mosterd
  • zout
  • peper uit de molen

Instructies

  • Verhit in een koekenpan de olie op midden hoog vuur en bak de zalm op de velkant.
  • Pluk de sla van de krop en was en droog deze.
  • Leg de sla op een serveerschaal.
  • Snijd de tomaten en lente ui in plakken.
  • Leg deze op de sla.
  • Pluk de zalm en verdeel deze ook over de sla.
  • Maak in een kommetje een vinaigrette in de verhouding 1 deel mosterd, 2 delen azijn, 5 delen olie. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de vinaigrette over de salade en verdeel de peterselie over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zalm