Salade niçoise met krieltjes en tonijn

Salade niçoise met krieltjes en tonijn

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bak krieltjes met lentedressing 450 g
  • 400 g sperziebonen
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 krop sla
  • 1 blikje tonijn stukken in water 185 g
  • 10 zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn

Instructies

  • Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden en iets af laten koelen.
  • Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
  • Eieren in 7 minuten hard koken, pellen en in partjes snijden.
  • Ui pellen en in halve ringen snijden.
  • Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
  • Tonijn laten uitlekken.
  • Olijven halveren.
  • Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
  • Sla in grote schaal leggen.
  • Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
  • Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
  • Dressing over salade sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Frankrijk