Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 bak krieltjes met lentedressing 450 g
- 400 g sperziebonen
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 krop sla
- 1 blikje tonijn stukken in water 185 g
- 10 zwarte olijven
- 4 tomaten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wijnazijn
Instructies
- Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden en iets af laten koelen.
- Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 minuten beetgaar koken.
- Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
- Eieren in 7 minuten hard koken, pellen en in partjes snijden.
- Ui pellen en in halve ringen snijden.
- Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
- Tonijn laten uitlekken.
- Olijven halveren.
- Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
- Sla in grote schaal leggen.
- Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
- Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
- Dressing over salade sprenkelen.