Salade van fusilli en paprika

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
wachten 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote gele paprika
  • 200 g fusilli pak a 500 g,
  • 250 g broccoli
  • zout
  • 150 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
  • 100 g achterham in dikke plakken
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje verse basilicum a 15 g,
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn,
  • versgemalen peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Paprika's op bakplaat in oven leggen en in 20 minuten zacht laten worden.
  • Halverwege paprika's keren.
  • Uit oven in schaal leggen, afdekken en 10 minuten laten staan.
  • Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
  • Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
  • Met mesje velletjes van paprika's trekken.
  • Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Korstjes van geitenkaas snijden.
  • Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap bij paprikavocht schenken.
  • Knoflookpellen en erboven uitpersen.
  • Basilicum erboven fijnknippen.
  • Olie en azijn toevoegen.
  • Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
  • Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
  • Salade laten afkoelen.
  • In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Salade nogmaals doorscheppen.
  • Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Voedingswaarden

Calories: 55 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade