Salade van fusilli en paprika
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Paprika's op bakplaat in oven leggen en in 20 minuten zacht laten worden.
- Halverwege paprika's keren.
- Uit oven in schaal leggen, afdekken en 10 minuten laten staan.
- Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Broccoliroosjes van stronk snijden.
- In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken.
- Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
- Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
- Met mesje velletjes van paprika's trekken.
- Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
- Vruchtvlees in reepjes snijden.
- Korstjes van geitenkaas snijden.
- Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
- Sinaasappel uitpersen.
- Sap bij paprikavocht schenken.
- Knoflookpellen en erboven uitpersen.
- Basilicum erboven fijnknippen.
- Olie en azijn toevoegen.
- Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
- Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
- Salade laten afkoelen.
- In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden.
BEREIDEN:
- Salade nogmaals doorscheppen.
- Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voedingswaarden
Calories: 55 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g