Saltimbocca alla Romana I

Saltimbocca alla Romana I

Saltimbocca is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk 'spring in de mond' betekent. De toevoeging alla romana geeft aan dat het gerecht uit de omgeving van Rome komt.
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • plasticfolie
  • cocktailprikkertjes

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes elk ± 60 gr
  • zout
  • 2 plakken Parmaham
  • 4 verse salieblaadjes iets dikker gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 borrelglaasje droge witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie geknipte
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Maak het vlees tussen plasticfolie met een deegroller wat platter.
  • Wrijf het vlees aan één kant met weinig zout, maar royaal met peper in.
  • Halveer de ham overdwars.
  • Leg op elk lapje vlees een halve plak ham en een salieblaadje, rol ze op met de hamkant naar binnen en zet ze met een cocktailprikker vast.
  • Verhit de boter en braad het vlees hierin rondom in ± 5 minuten aan.
  • Schenk de wijn in de pan (niet op het vlees) roer de en aanbaksels van de panbodem los.
  • Laat op hoog vuur tot een dunne saus inkoken.
  • Leg het vlees op de borden en lepel er wat saus over.
  • Strooi er eventueel geknipte peterselie over.
  • Lekker met roergebakken peultjes, broccoli en (verse) eiertagliatelle.
  • Variatie: U hoeft de saltimbocca niet per se op te rollen. Prik de ham en het salieblaadje op het midden van het vlees vast en bak het zo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië