Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- cocktailprikker
Ingrediënten
- 2 kalfsschnitzels
- 4 plakjes Parmaham of Serranoham
- 6 blaadjes salie
- 10 cl witte wijn
- 3 eetlepel(s) crème fraîche
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Bedek de schnitzels met een plak ham.
- Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
- Bak eerst de kant zonder de ham.
- Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
- Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Deglaceer de pan met de witte wijn.
- Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
- Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
- Meng goed door elkaar.
- Leg op elk bord een schnitzel.
- Verdeel de saus over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij aten er haricots verts bij met frites.