Sambal Brandal 2
Gebakken sambal
Ingrediënten
- 10 lomboks gesnipperde
- 8 gepofte kemiries
- 1 theelepel trassi
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1 stukje asem walnootgrootte
- 2 eetlepel(s) olie
- zout
Instructies
- Stamp de kemiries fijn en wrijf ze samen met de lombok, trassi en zout.
- Maak van de asem 3 eetlepels asemwater.
- Fruit de gewreven kruiden en voeg het asemwater en djeroek poeroet toe.
- Even laten doorkoken tot hij indikt.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt op 100%.
- Voeg de gewreven kruiden en djeroek poeroet toe en verwarm alles weer onafgedekt 2-3 min. op 100%.
- Roer het asemwater erdoor en laat alles onafgedekt ca. 5 min. op 50% sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze sambal is erg scherp.