Sandwich met groenten

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eetlepel gembersiroop
  • ½ eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • 2 worteltjes
  • 12 radijsjes
  • 2 bolletjes gember
  • 150 g maïskorrels Bonduelle
  • 2 kiwi's
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 20 g boter of margarine

Instructies

  • In kom gembersiroop, azijn, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en boven kom met sausje grof raspen.
  • Radijsjes schoonmaken en wassen.
  • 4 Radijsjes in plakjes snijden, rest in dunne reepjes snijden.
  • Gemberbolletjes in dunne reepjes snijden.
  • Maïs afgieten.
  • Maïs, radijs- en gemberreepjes door wortelmengsel scheppen.
  • Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
  • Blaadjes sla wassen, droogslaan en op maat van sneetjes brood snijden.
  • Sneetjes brood roosteren en dus besmeren met boter.
  • Sneetjes op vier bordjes leggen.
  • IJsbergsla erop leggen en goed aandrukken.
  • Salade erop scheppen.
  • Garneren met plakjes kiwi en radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Fruit / Lunch
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch