Sandwich met kerrie roerei

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 6 scharrel eieren,
  • zout
  • peper
  • 1 ½ theelepel milde kerriepoeder
  • 40 g boter zachte / of margarine
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en wassen.
  • Lichte en groene deel apart in ringetjes snijden.
  • Paprika wassen en uit middenstuk 4 mooie, dunne ringen snijden (rest van paprika wordt niet gebruikt).
  • Zaadjes en zaadlijsten uit ringen verwijderen.
  • In kom eieren loskloppen met zout, peper en kerriepoeder.
  • In pan op matig hoog vuur helft van boter smelten en lichtgekleurde deel van bosuitjes in ca. 2 minuten glazig fruiten.
  • Eiermengsel erdoor roeren.
  • Al roerend in ca. 4 minuten laten stollen tot ei mooi glanst.
  • Intussen sneetjes brood roosteren.
  • Van vuur af crème fraîche door roerei scheppen.
  • Sneetjes brood dun besmeren met rest van boter en op vier bordjes leggen.
  • Roerei erover verdelen.
  • Paprikaringen midden op roerei leggen en groene bosuiringetjes in paprikaringen strooien.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch