Sandwich vitello tonnato
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 blikje tonijn in olie netto ca. 185 g,
- ½ eetlepel citroensap
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel basilicum diepvries, Iglo,
- 1 eetlepel kappertjes
- peper
- 16 sneetjes wit casinobrood
- 3 eetlepels boter of margarine
- 16 plakjes kipfilet ca. 200 g, vleeswaren
Instructies
Bereiding:
- Tomaten wassen en in 16 plakjes snijden.
- Tonijn afgieten.
- In keukenmachine tonijn met citroensap, mayonaise en basilicum pureren (of in kom met vork fijnprakken).
- Kappertjesdoor tonijnmengsel roeren.
- Op smaak brengen met peper.
- Korstjes van brood snijden en sneetjes dun besmeren met boter.
- 8 Sneetjes brood op besmeerde kant beleggen met helft van tomaatplakjes.
- Telkens 2 plakjes kipfilet erop leggen.
- Tonijnmengsel erover verdelen.
- Afdekken met rest van tomaatplakjes.
- Rest van sneetjes brood met besmeerde kant naar beneden erop leggen.
- Met scherp mes sandwiches diagonaal doormidden snijden.