Sandwich vitello tonnato

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 blikje tonijn in olie netto ca. 185 g,
  • ½ eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel basilicum diepvries, Iglo,
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper
  • 16 sneetjes wit casinobrood
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 16 plakjes kipfilet ca. 200 g, vleeswaren

Instructies

Bereiding:

  • Tomaten wassen en in 16 plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In keukenmachine tonijn met citroensap, mayonaise en basilicum pureren (of in kom met vork fijnprakken).
  • Kappertjesdoor tonijnmengsel roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Korstjes van brood snijden en sneetjes dun besmeren met boter.
  • 8 Sneetjes brood op besmeerde kant beleggen met helft van tomaatplakjes.
  • Telkens 2 plakjes kipfilet erop leggen.
  • Tonijnmengsel erover verdelen.
  • Afdekken met rest van tomaatplakjes.
  • Rest van sneetjes brood met besmeerde kant naar beneden erop leggen.
  • Met scherp mes sandwiches diagonaal doormidden snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Kip / Lunch / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken