Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eieren hard gekookt, in de lengte door de helft gesneden
  • 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
  • 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
  • ½ eetlepel sambal badjak
  • ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels limoensap
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels becel light

Instructies

  • Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
  • Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
  • Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe.
  • Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
  • Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch