Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 eieren hard gekookt, in de lengte door de helft gesneden
- 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
- 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
- 3 tomaten in blokjes
- 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
- ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
- ½ eetlepel sambal badjak
- ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels limoensap
- zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels becel light
Instructies
- Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
- Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
- Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
- Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe.
- Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
- Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui