Sannie’s Pastataart uit de Slowcooker
naar een recept van Sandra KemnaLekker met wat Italiaanse salade: Rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamico-azijn, ui in ringen. olijfolie, wat gedroogde oregano en peper en zout.
Equipment
- Springvorm (18 cm Ø)
- Klein rekje voor onderin de slowcooker
Ingrediënten
- ⅔ zak grote pastapijpen pasta moet groot genoeg zijn om te vullen
- 1000 gram bolognese saus zelfgemaakt of kant-en-klaar uit een pot
- 200 gram geraspte pittige oude kaas
- Beetje bakspray
Instructies
Voorbereiding:
- Zet een klein rekje (of onderzetter) in de slowcooker en spuit de slowcooker in met wat bakspray.
- Spuit ook de binnenkant van de springvorm licht in met bakspray.
Bodemlaag:
- Doe een klein laagje bolognese saus onderin de springvorm en smeer dit over de bodem uit.
Vullen van de pastapijpen:
- Vul de pastapijpen met de bolognese saus en zet ze rechtop in de springvorm.
- Zorg ervoor dat de pastapijpen dicht tegen elkaar aan staan.
- Druk goed aan zodat de pastapijpen stevig staan.
Kaaslaag:
- Strooi een beetje geraspte kaas over de gevulde pastapijpen en druk dit goed aan.
Koken in de slowcooker:
- Zet de springvorm op het rekje in de slowcooker.
- Doe het deksel op de slowcooker en zet deze 3,5 uur op de stand 'low'.
- Na 3 uur, strooi de rest van de geraspte kaas over de pastataart en laat nog een half uur mee smelten met het deksel erop.
Serveren:
- Haal de springvorm voorzichtig uit de slowcooker, maak de springvorm los en snijd de pastataart in punten.
Serveren met:
- Italiaanse salade: rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamicoazijn, ui in ringen, olijfolie, gedroogde oregano, peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 10 g