Sannie’s Tortellini met Gehakt uit de slowcooker

Sannie's Tortellini met Gehakt uit de slowcooker

Sannie's Tortellini met Gehakt uit de slowcooker

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt mager
  • 1 zak tortellini met kaas vulling 440 gram
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 1 fles Sugocasa traditioneel pastasaus 690 gram
  • 1 blikje tomatenpulp 200 gram / (Polpla)
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn
  • 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden gedroogde
  • 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 1 plantje basilicum de blaadjes
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) tuinkruiden bouillonpoeder
  • 150 gram mozzarella geraspte
  • 1 scheutje vloeibare bakboter

eventueel

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook even aan in de bakboter en voeg de tomatenpuree toe.
  • Roerbak kort mee en blus af met de rode wijn.
  • Doe de Italiaanse groente erbij met de tomatenpulp en roerbak een paar minuutjes.
  • Rul dan het gehakt hierin los.
  • Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonpoeder en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
  • Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
  • Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
  • Doe na 3,5 uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij, roer even goed alles door elkaar en laat nog 30 minuutjes op low staan met deksel op de pan..

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker op een bedje van sla (rucola).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rundvlees / Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Italië