Sappige Biefstuk met Champignon-Portjus
Sappige biefstuk in een rijke champignon-portjus. Eenvoudig, elegant en ideaal voor een speciaal diner!
Equipment
- Wok of koekenpan
- keukenpapier
Ingrediënten
- 250 g biefstuk
- 125 g champignons
- 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 1½ theelepel zwarte peper grof gemalen
- 1 dl rode port
Instructies
- Snijd de biefstuk in plakken van 1 cm dik en dep ze droog met keukenpapier.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg het vloeibare bakproduct toe.
- Voeg de biefstukplakjes toe en schroei ze al omscheppend in 1 minuut dicht.
- Draai het vuur laag en bak de biefstuk in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken.
- Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
- Draai het vuur weer hoog en bak de champignonplakjes in het achtergebleven bakvet gedurende 1 minuut.
- Bestrooi de champignons met zwarte peper en bak nog een halve minuut.
- Blus het geheel af met rode port en laat kort inkoken.
- Schep de biefstukplakjes door de champignons en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, sluit perfect aan bij de rijke smaken van de champignon-portjus.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g