Sardines met olijven

Sardines met olijven

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 bakje gemarineerde sardinefilet koelvers, 100 g
  • 150 g groene olijven
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de schil dik van de limoen, tot op het vruchtvlees, en snijd vervolgens met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit.
  • Snijd de partjes limoen in kleine stukjes.
  • Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en schep de filets om met de stukjes limoen en de groene olijven.
  • Bestrooi het geheel met versgemalen zwarte peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gemarineerde sardines met citrus en olijven in kleine schaaltjes met prikkertjes, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgepakt.

Wijnadvies:

Deze gemarineerde sardines met citrus en olijven passen perfect bij een frisse witte wijn zoals een Vermentino. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de limoen en de olijven mooi aanvullen, terwijl de lichte zuurgraad een verfrissend contrast biedt.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij