Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grill (of barbecue)
- satéstokjes
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een kom de ketjap manis met het citroensap, olie, peper en zout.
- Voeg de kipblokjes toe aan de kom en schep goed om zodat alle stukjes kip bedekt zijn met de marinade.
- Laat de kip minstens 1 uur marineren op een koele plaats of in de koelkast.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes.
- Verhit de grill of barbecue op middelhoog vuur.
- Rooster de saté onder regelmatig omkeren en bestrijken met de overgebleven marinade totdat de kip gaar en mooi bruin is, ongeveer 8-10 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de zoete en zoute smaken van de Saté Ajam Toesoek.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g