Saté Ajam Toesoek van Gemarineerde Kipfilet

Saté Ajam Toesoek van Gemarineerde Kipfilet

Porties: 4
(inclusief marineren) 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grill (of barbecue)
  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 3 eetlepels ketjap manis zoete sojasaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Meng in een kom de ketjap manis met het citroensap, olie, peper en zout.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de kom en schep goed om zodat alle stukjes kip bedekt zijn met de marinade.
  • Laat de kip minstens 1 uur marineren op een koele plaats of in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes.
  • Verhit de grill of barbecue op middelhoog vuur.
  • Rooster de saté onder regelmatig omkeren en bestrijken met de overgebleven marinade totdat de kip gaar en mooi bruin is, ongeveer 8-10 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de zoete en zoute smaken van de Saté Ajam Toesoek.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij