Sate Daging van Magere Biefstuk
Equipment
- Barbecue of elektrische tafelgrill
- satéstokjes
Ingrediënten
Instructies
- Meng in een kom de fijngestampte knoflook, gemalen koriander, gemalen komijn, citroensap, basterdsuiker, laos, zout, ketjap manis en olie tot een marinade.
- Leg de blokjes biefstuk in de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn.
- Dek af en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
- Rijg het gemarineerde vlees aan satéstokjes.
- Verwarm een barbecue of elektrische tafelgrill voor op middelhoog vuur.
- Grill de satéstokjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot het vlees mooi bruin en gaar is.
- Serveer de Sate Daging direct, bijvoorbeeld met wat witte rijst en een frisse komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een gekoelde rosé past goed bij de pittige en kruidige smaken van de Sate Daging.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g