Sate Daging van Magere Biefstuk

Sate Daging van Magere Biefstuk

Porties: 4
(inclusief marineertijd) 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue of elektrische tafelgrill
  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 500 gram magere biefstuk in blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngestampt
  • 2 theelepels gemalen koriander ketoembar
  • 1 mespunt gemalen komijn djinten
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 theelepels basterdsuiker
  • ½ theelepel laos
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel olie

Instructies

  • Meng in een kom de fijngestampte knoflook, gemalen koriander, gemalen komijn, citroensap, basterdsuiker, laos, zout, ketjap manis en olie tot een marinade.
  • Leg de blokjes biefstuk in de marinade en zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn.
  • Dek af en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg het gemarineerde vlees aan satéstokjes.
  • Verwarm een barbecue of elektrische tafelgrill voor op middelhoog vuur.
  • Grill de satéstokjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot het vlees mooi bruin en gaar is.
  • Serveer de Sate Daging direct, bijvoorbeeld met wat witte rijst en een frisse komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een gekoelde rosé past goed bij de pittige en kruidige smaken van de Sate Daging.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij