Saté Pentol
Indonesische gehaktsaté met een geurige mix van kruiden en specerijen. Makkelijk te bereiden en perfect voor een gezellige barbecue.
Equipment
- 8 satéstokjes
Ingrediënten
Instructies
- Snijd 1 ui en 4 sjalotjes klein, maak 2 teentjes knoflook schoon en pers deze uit.
- Vermeng de gesneden ui, de geperste knoflook, ½ theelepel sambal oelek, ¼ theelepel trassi, ½ theelepel djinten, ½ theelepel ketoembar en 2 geraspte kemirienoten.
- Wrijf alles fijn (gebruik eventueel een vijzel en stamper).
- Voeg 1 ei, 1 theelepel suiker, 3 eetlepels kokosmeel, 3 eetlepels water, het sap van ½ citroen en 500 gram gehakt bij het kruidenpapje en kneed alles goed door elkaar.
- Vorm van het aangemaakte gehakt 8 rollen in de vorm van kroketten.
- Steek door elke rol een satéstokje en braad de saté in warme olie langzaam aan alle kanten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de saté pentol met pindasaus, lontong (rijstcake) en atjar.
- Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais, of een gekoelde, zoete witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g