Saté van eend met zoete portsiroop
Malse stukjes eend aan het spit, afgewisseld met spek en geserveerd met frisse witlof en een rijke zoete portsiroop. Een culinair hoogstandje voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Instructies
- Satéprikkers in koud water leggen.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje ca.
- 1/2 minuut fruiten.
- Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
- Saus zeven.
- Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca.
- 5 minuten inkoken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden.
- 6 blokjes eend met ontbijtspek omwikkelen.
- Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Witlof wassen en in de lengte in dunne repen snijden.
- Saté ca.
- 10 cm onder de grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
- Siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.
- In wok of koekenpan rest van de boter verwarmen.
- Witlof ca.
- 1 minuut roerbakken.
- Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.
- Saté op witlof leggen en siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers knapperig stokbrood om de heerlijke portsiroop mee op te dippen.
Wijnadvies:
Combineer met een licht gekoelde Pinot Noir of een fruitige Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 26 g | Vet: 21 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 9 g