Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- keukengaren
Instructies
- Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
- Kook de bladeren 10 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken.
- Meng het gehakt met zout, peper en gesnipperde ui en verdeel het in balletjes.
- Bak de balletjes in de boter bruin, maar niet gaar.
- Leg de balletjes op de koolbladeren, rol op en bind vast met keukengaren.
- Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
- Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus af met azijn.
- Giet dit over de rolletjes.
- Dek de schaal af en bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven (220°C).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en jus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g