Savooiekoolrolletjes met Gehakt

Savooiekoolrolletjes gevuld met gehakt, opgebonden met keukengaren en overgoten met ui en botersaus, geserveerd in een ovenschaal op een houten tafel.

Savooiekoolrolletjes met Gehakt

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 scheutje azijn
  • 40 g boter
  • 500 g gehakt
  • 1 kleine savooiekool
  • 2 uien
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
  • Kook de bladeren 10 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken.
  • Meng het gehakt met zout, peper en gesnipperde ui en verdeel het in balletjes.
  • Bak de balletjes in de boter bruin, maar niet gaar.
  • Leg de balletjes op de koolbladeren, rol op en bind vast met keukengaren.
  • Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
  • Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus af met azijn.
  • Giet dit over de rolletjes.
  • Dek de schaal af en bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven (220°C).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en jus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Noort Brabant
Jaargetijde: Herfst / Winter