Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 2 el Thaise Vissaus
- 1 dl milde olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 el sesamolie
- 4 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 tl maizena
- 1 dl teriyaki marinade flesje
- 2 el balsamicoazijn
- 500 g reuzescampi diepvries
- 2 el arachideolie
- 2 el oestersaus
- 4 blaadjes ijsbergsla mooie blaadjes van een krop
Instructies
- 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
- Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
- Knoflook pellen en snipperen.
- Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
- Kikkererwten grof pureren.
- Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
- Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
- Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
- Sjalot pellen en fijn snipperen.
- In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
- Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
- Maizena oplossen in teriyakimarinade.
- Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
- Geheel laten afkoelen.
- Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
- Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
- Scampi droogdeppen met keukenpapier.
- Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
- Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
- Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
- Houmous op warme borden scheppen.
- Blad ijsbergsla erop leggen.
- Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.