Scandinavische Skyr bowl met gebakken appelpartjes, krokante kerstgranola met noten en cranberry's, en een swirl van amandelspread. Geserveerd in een kleurrijke Mexicaanse keramieken kom, tegen een sfeervolle achtergrond met levendige tafelkleden, rustieke houten accenten en traditionele decoratieve details.

Scandinavische Skyr Bowl met Gebakken Appels en Winterse Granola

Een romige skyr bowl met krokante winterse granola, gekaramelliseerde appels en een vleugje amandelspread – perfect voor een feestelijk ontbijt of dessert.
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g muesli
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zak luxe notenmelange
  • 6 eetlepels gedroogde cranberry’s
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 g skyr naturel
  • 4 eetlepels amandelspread

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng in een kom de muesli met honing, kaneel en zonnebloemolie.
  • Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de muesli in de oven gedurende 25 minuten knapperig en schep tussendoor 2 keer om.
  • Laat de muesli afkoelen en meng er na 10 minuten de noten en cranberry's doorheen.
  • Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes.
  • Verhit boter in een koekenpan en roerbak de appelpartjes met suiker gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Verdeel de skyr over 4 kommen.
  • Voeg per kom een swirl van amandelspread toe.
  • Verdeel de gebakken appelpartjes over de kommen.
  • Schep in elke kom 3 eetlepels granola.
  • Garneer eventueel met verse munt voor extra frisheid.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra verse munt of een snufje kaneel voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Riesling past perfect bij de frisse smaken van dit gerecht.
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Ontbijt / Superfood
Land van herkomst Scandinavië
Extra aanwijzing Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst